Fixaillaan

IMG_8632

Dc-fix eli mulle tuttavallisemmin kontaktimuovi, sitähän on ollut markkinoilla ties kuinka ja kauan. Mun koulukirjat päällystettiin aina jollain kivalla muovilla, eikä millään ”tylsällä” läpinäkyvällä. Läpinäkyvä muovi tuli kuvioihin sitten joskus yläasteella. No, nyt tämä muovihässäkkä on sitten kokenut uuden tulemisen ja melkoisella rytinällä. Tuntuu, että kaikki fixaa kaikkea. Eikä siinä mitään, näppärä tapahan tuo on saada uutta aikaiseksi.

Meillä on aikoinaan, jo kymmenen vuotta sitten fixattu kylppärin ikkunat vanhassa talossa ja nyt täällä kämpässä oli todellakin pakko fetää huurrefixi ikkunaan, sillä jokun arkkitehdin mielestä on varsin oivallista laittaa korkea ikkuna kylpyhuoneeseen niin, että kun seisot suihkussa olet juuri keskellä ikkunaa. Jep. Kylppärin ikkunaan haluaisin uuden muovin, mutta kun tässä odotellaan, että tapahtuukohan meidän kylppärin ikkunalle jotain vai ei. Jotain ”pikkuvikaa” siinä on, sillä tiivistyksistä huolimatta ikkunasta käy sen verran kova huika, että kovemmalla pakkasella meinaa tulla vilu, vaikka seisoo kuumassa suihkussa…

No mutta siis, takaisin tähän fixaukseen. Seurakuntavirastossa tehdään arkiston siivousta ja kun tuo työpaikka sattuu olemaan samassa kerroksessa kuin arkisto, mulle käydään vinkkailemassa, että olis taas roskiin menevää tavaraa, kato tarviitko jotain. Yhtenä päivänä pelasti sieltä muutamat mapit. Mietin, että jotain niille varmaan pitäisi tehdä, sillä eipä tuo mappien edellinen käyttötarkoitus ole ollut mikään iloisin juttu. Sattumoisin kävelin Lahen Kärkkäisellä fixi-standin ohi ja siitä se ajatus sitten lähti

Ihan kivat ja tähän kammariin sopivat. Nuo mapit eivät ole mitään maailman jämäkintä materiaalia, joten melkoista sompailua oli tuo päällystäminen yksistään ja totesinkin, että tämmöiselle kärsimättömälle rouvalle tuo fixi on lähinnä Saatanan keksintöä. Mutta kaikeasta kiroilusta huolimatta olen lopputulokseen tyytyväinen. Sen verran paljastettakoon, että yksi mappi tuon lootan sisällä jäi fixin osalta hieman vajaaksi, mutta en nyt viitsinyt muutaman sentin takia ostaa uutta rullaa.

Tällaiseen pikku puuhasteluun tuo on ihan onnen omiaan, mutta en mä kyllä lähtisi koko keittiötä fixaamaan.

IMG_8655

IMG_8649

IMG_8651

IMG_8657

IMG_8659

XOXO
Tanjanimmari

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.