Kerrosvateja

Sain idean, että jos vaikka kerrosvateja tekisi. Ei kun eBayn kautta tilausta noista metallihärpäkkeistä, joihin lautaset viritellään sekä myös keramiikalle sopivista poranteristä. Ja sitten iski se postilakko. Hieman jännitti, että ehtivätkö Suomeen ennen Tonttupajaa. Tipoittain tulivat ja koska poranteriä ei näkynyt, piti semmoinen hommata sitten tuolta paikalliselta Tokmannilta.

Ennen varsinaisen puuhastelun aloittamista piti haalia kasaan lautasia, paljon lautasia. Yhtenä lauantaina kurvailtiin pitkin pääkaupunkiseutua viidessä eri kierrätyskeskuksessa ja sieltä löytyi vaikka mitä. Toisena lauantaina oli vuorossa kymmenen kirpparia pitkin Päijät-Hämettä. Toki jokunen lautanen löytyi myös mun ”ruusukuppineuroosikaapista” joten ei muuta kuin tuumasta toimeen.

Koska meidän kovaäänisin toiminta osui juuri itsenäisyyspäivälle, päätettiin poraukset suorittaa mun kotikotona, sillä täällä meillä kerrostalossa ei varmaan olis kovin arvostettu meidän metelöintiä kyseisenä päivänä. Mun elämäni miehet, Nörtti ja iskä suorittivat tämän vaativan puuhan. Kaksi lautasta meni rikki ja sekin johutui vain siitä, että olivat mokomat lasilautasia, vaikka näyttivät keramiikalta ja lasia pitää lähestyä porakoneella hieman eri tavalla kuin keramiikkaa.

Olipahan muuten lautasissa eroja, toisista terä meni läpi aivan heittämällä ja toisia sai jyrryyttää oikein urakalla. Lopputulokseen olen enemmän kuin tyytyväinen. Vinkkinä voisin sanoa, että maltti on valttia, poratessa kannattaa käyttää vettä, ettei terä kuumene liiaksi ja kuulosuojaimet on ihan hyvä juttu.

IMG_8839

IMG_8886

IMG_8888

IMG_8922

IMG_8923

IMG_8914

IMG_8921

IMG_8925

IMG_8931

IMG_8974

IMG_8970

IMG_8967

IMG_8963

IMG_8959

IMG_8954

IMG_8950

IMG_8943

IMG_8936

XOXO
Tanjanimmari

1 kommentti


  1. Hienoja! Noiden säilytys onnistuu muistaakseni niin, että nuo metalliosat ruuvataan auki ja siis lautasten verran menee säilytystilaa. Kahvi-yms tarjoilupöydässä on hienoja, näyttäviä ja mahtuu tarjottavia!
    Rupesin leikkimään kuten lapsi ( sitä se lähestyvä joulu tekee mummillekin!) ; minkä näistä haluaisit ottaa? Se olisi tuo kahden vihreän lautasen setti lopulta. Anttilan katalogi oli 60-luvulla ohut vihkonen, mutta muistan kuinka huviteltiin pikku-siskojen kanssa isovanhempien luona näin , joka sivun kohdalla.

    Vastaa

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.