Äänilevykulho

Siis tämähän on ideana vanha kuin taivas, mutta melkoisen hitaana päijät-hämäläisenä innostuin kokeilemaan tätä vasta tänä vuonna. Kirpparit ovat oivallisia paikkoja materiaalihankintoihin. Melkoisen mitättömään hintaan saa vanhoja vinyylilevyjä, mikäli kyseiset levyt eivät ole mitään keräilykamaa. Nämä tuskin ovat, tai mistäs mä sen tietäisin, mutta epäilen vahvasti.

IMG_8797

IMG_8798

IMG_8799

IMG_8800

IMG_8801

Hommahan menee kaikessa yksinkertaisuudessaan niin, että uuni lämmitetään 120°c ja levy laitetaan jonkun uuninkestävän purkin päälle. Mie käytin ihan tavallista lasipurkkia. Pari minuuttia uunissa ja levy on löpsähtänyt ja pehmennyt. Kannattaa tässä vaiheessa muistaa, että tuo uunissa ollut muovilätty on kuuma, joten käsissä kannattaa olla jotain suojana. Mulla oli ihan tavalliset nahkahanskat.

Levy uunista ulos ja jonkun sopivan kulhon päälle jäähtymään ja jos mutkat eivät asetu just mieleiseksi, niin niitä voi vielä hetken aikaa taivutella paremmiksi, mutta kannattaa muistaa, että levy jäähtyy melkoisen nopeasti, joten ripeät otteet on suositeltavia.

Mie pakkailin suklaalla täytettyjä kulhoja sellofaniin ja niitäpä sitten lähtee joulukukkasina sinne ja tänne! Helppoa, nopeaa ja ennen kaikkea kierrätystä!

IMG_8804

IMG_8806

IMG_8985

IMG_8902

IMG_8903

IMG_8911

XOXO
Tanjanimmari

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.