Cottage Garden Fairy


Olen aina tehnyt paljon ristipistoja, tosin enää en tee niitä ihan sellaiseen tahtiin kuin ennen, mutta onneksi valmiita töitä on varastossa, joten on mitä kehystää. Tämän Nora Corbettin Mirabilialle suunnitteleman keijukaisen olen saanut valmiiksi jo vuosia sitten. Nyt se vihdoin sai kehykset ympärilleen.


Kangas pingoitetaan kapalevylle. Kapalevyn ja kankaan väliin laitetaan happovapaa taustapahvi, jolla varmistetaan kankaan säilyminen hyvänä vuosien saatossa.


Kalastajalangalla ommellaan kangas ristikkäin takapuolelta, samalla pingottaen se suhteellisen kireästi kapalevyn ja taustapahvin päälle. Teippejä ei käytetä siksi, ettei kankaaseen vaan jää mitään jälkeä teipissä olevasta liimasta ja aikojen kuluessa liimapinta katoaisi kumminkin. Museolaatuisen kehystyksen periaatteena on se, että teos voidaan tarvittaessa irroittaa kehyksistä täysin ehjänä, ilman vaurioita. Jos kankaan laittaisi taustaan teipillä olisi kangas hyvin todennäköisesti pilalla ja tahmaantunut!


Koska työssä on käytetty lasihelmiä, ei työtä voinut asettaa lasia vasten. En muutenkaan suosittele työn laittamista lasia vasten, sillä jos työ nojaa lasiin, litistää se työssä käytettyjä ristipistoja. Kun työn ja lasin väliin laittaa läpinäkyvän pastellilistan jää työ muutaman millin irti lasista.

Koska työ on jo pingotetteuna kahden taustan päälle ja ompeluja peittämään tarvitaan vielä yksi taustapahvi, on hyvin todennäköistä että työssä joudutaan käyttämään korotuslistoja, jolloin taustapahvin kiinnitys ja pölysuojaus saadaan tehtyä. Korostuslistat laitoin ensin kiinni liimalla ja sitten vielä muutamalla naulalla. Nauloja en naulannut ihan kantaan asti, vaan leikkasin naulasta pienen pätkän pois. Tällä varmistin sen, ettei kapeahko korotuslista vain halkea.


Tässä lopuksi valmis työ. Itse olen kovin tyytyväinen lopputulokseen. Kultaisessa kehyslistassa toistuu samainen viloletti, jota löytyy keijukaisen siivistä.

Vastaa