Paperoituja peilejä


Meillä oli pakollinen kurssi puutöitä ja siellä teimme kahdet kehykset. Kuvassa olevat peilin kehykset ovat tehty MDF-levystä. Alkuun kehyksille oli ihan muita suunnitelmia, mutta kun jostain kumman syystä nurkissa olevat jiirit hieman irvistelivät liikaa, eivätkä oikein tahtoneet osua kohdilleen, päätin, että paras tapa piilottaa ne on paperoida koko kehys.

Löysin kierrätyskeskuksesta erittäin pienellä hinnalla William Shakespearen kootut kertomukset kuvitettuina ja nyt on hienoa materiaalia, jolla paperoida. Paperoinnin jälkeen käsittelin kehyksen lemon-sellakalla. Tähän on sellakkaa levitetty kolme kerrosta. Peili löytyi jämäpeilien kasasta. Peililasin koko on 18,5×18,5cm.

Ihastuin paperointiin ja siihen miltä sellakka saa piinan näyttämään, joten päätin tehdä vielä ainakin kaksi pientä peiliä ja kehykset käsittelen rubiini-sellakalla sekä orange-sellakalla.


Rubiini-sellakalla käsitellyn peilin lasin koko on 9,5×9,5cm. Kehyslistan löysin jämälaatikosta ja se on sellainen hyvin paksu, painava ja koristeellinen. Rubiini-sellakkaa levitin kehyksen päälle kolme kerrosta.


Orange-sellakalla käsitellyn peilin lasin koko on 10x10cm. Kuten muutkin peilit, paperointi on tehty Shakespearen teoksilla, mutta tähän peiliin lisäsin muutaman viktoriaanisen ajan ladyn. Orange-sellakkaa on tähän levitetty viisi kerrosta.

Nyt tiedän miten eri väriset sellakat käyttäytyvät ja samalla minulla on myös mallikappaleet näistä väreistä. Mielestäni peilejä on mukavampi katsella, kuin vartavasten tehtyjä värimalleja, jotka ovat kuitenkin jollain puupalalla, joka saattaa kadota jonnekin.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.