Peter Pan

Sain kehystettäväksi kaksitoista vanhaa Peter Pan-sadun kuvituskuvaa. Kuvat lienevät 40-50-lukujen taitteesta ja olivat suloisesti kellastuneita ja muutenkin ajan patinoimia. Kuvat oli aikoinaan liimattu pahveille, jotka eivät todellakaan ole mitään happovapaata, joten kuvien irroittamista en edes lähtenyt yrittämään. Leikkasin pahveja sen verran pienemmiksi, että sain kuvat tukevasti kiinnitettyä uuteen taustapahviin.

Paspikseksi valikoitui aavistuksen vihreään taittava Jasmin, joka on samalla hieman kellastuneen valkoinen. Sopi kuviin täydellisesti. Kehyslista toiveena oli alunperin ”jotain yksinkertaista ja hopeista”. No, käytin tässä kohdin taiteilijan vapautta ja esittelin vähän vähemmän yksinkertaisen kehyslistan, joka oin kuitenkin lämmin hopea. Mielestäni lista sopi loistavasti kuvien vanhaan tyyliin sekä kuvien ikään. Listamalli otettiin riemulla vastaan ja niinpä sitten tilasin 18 metriä listaa.

Kun listat saapuivat tukusta huomasin, että tilatut listat olivat kullanväriset, eivätkä lämpimät hopeat. Ensimmäinen ajatus oli, että olin ottanyt tilauskoodin väärästä kulmasta, mutta kun tarkastelin oikean kulman koodia ja tulleiden listojen koodia huomasin niiden olevan samat. Olivat tukussa laittaneet koodit päivastoin listoihin! Virhe korjattiin ja muutaman päivän kulttua minulla oli oikeat listat ja pääsin aloittamaan ”sarjatuotannon”.

Ison sarjan tekemisessä on omat haasteensa, mutta samalla se on myös yllättävän nopeaa. Se on vähän kuin vaiheompelua, yksi vaihe kerralla jokaiseen työhön ja eipä aikaakaan kubn kaikki ovat valmiina.

Itse oli tyytyväinen tähän sarjaan, samoin oli myös kehystyksen tilannut ystäväni. Kunhan saavat taulut seinälle, pitää lähteä kurkkaamaan miltä ne näyttävät Huvikummussa!

Vastaa