Ambrotyypit

ambrotyypit11
Näiden kehystämistä olen odottanut jo pitkään. Ostin kaksi ambrotyyppiä 1860-luvulta, lienevät aviopari. Näille halusin vitriinin, jossa pariskunta voisi olla pölyltä suojassa. Halusin myös kiinnittää kuvat mustalle sametille. En kuitenkaan viitsinyt mennä kangaskauppaan ostamaan sopivaa palaa samettia, vaan päästin vanhan samettihameeni eläkkeelle ja kierrätin hamessa ollutta kangasta tämän työn taustaksi.

ambrotyypit6
Kuvat kiinnitin taustaan pienten rautalangasta tehtyjen koukkujen avulla. Pysyvät tukevasti taustassa kiinni.

ambrotyypit10

ambrotyypit7
Valitsin kapeimman tonttulistan, jonka krakleerasin. Pohjamaaliksi tuli kullan värinen alkryylimaali, sen päälle krakleerauslakka ja lakan päälle musta akryylimaali. Olen kovin tyytyväinen siihen miten maali krakleroitui.

Tällä jaksolla opettelemme myös kultausta ja lyöntimetallia ja suoritamme aiheesta näytön. Päätin ottaa härkää sarvista ja tehdä tästä näyttötyöni, ensimmäisestä lyöntimetallityöstäni. Mitäpä sitä stressiä ottamaan asiasta, kun se on tehtävä joka tapauksessa. Ihastuin lyöntimetallin laittamiseen ikihyväksi ja tulen lyöntimetalleja käyttämään tulevaisuudessakin. Olen myös kovin tyytyväinen näyttötyöni onnistumiseen.

Kahdessa seuraavassa kuvassa on vitriinin kehys ennen ja jälkeen patinoimisen. Patinoinnin tein punaokralla ja maaliöljyllä, jonka pyyhin suhteellisen pikaisesti pois, jolloin patinointia ei tarttunut kauhean paljoa, mutta sopivasti.

ambrotyypit9

ambrotyypit8

ambrotyypit5

ambrotyypit3
Kehyslista kiinnitetään tonttulistaan silmuruuvein, näyttää kivalta ja on pitävä kiinnitys.

ambrotyypit1
Valmiiseen vitriiniin olen enemmän kuin tyytyväinen!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.