Komeempi kuin alkuperäinen?

kehysblogi9
Posti toi joskus vuosia sitten jonkun mainospostin jossa tarjottiin mahdollisuutta alkaa keräämään mestaritaiteilijoiden teoksia. Mainoksen mukana tuli mallikuvana MonaLisa. Juurikin se taulu, jota Louvressa jonotetaan katsomaan ja sitten kun pääsee siihen aidan viereen näkee useiden metrien päässä pienen ja tumman taulun paksun lasilaatikon sisällä. Ei ole koskaan kuulunut minun suosikkeihini taidemaailmassa.

kehysblogi8
Siitäpä se ajatus sitten lähti… Jämäkehyksistä löyti ”antiikinajan marmorikehys” eli sellainen kammottava muovipintainen marmorijäljitelmä kehys, ehtaa kasaria! Koko vaikutti sopivalta, joten en lähtenyt kehystä purkamaan. Suuntasin silkkipaperirullalle ja jokusen metrin jälkeen lista alkoi näyttää ylläolevalta. Paperin päälle laitoin useamman kerroksen sellakkaa ja päätin vielä maalata koko komeuden violetinpunaisella akryylimaalilla, kuten allaolevasta kuvasta näkyy. Tässä vaiheessa kehys sai työnimen ”punakaalisalaatti”

kehysblogi6

kehysblogi4
Ettei nyt sitten liian tylsäksi menisi, laitoin ”punakaalisalaatin” päälle mixtionöljyn ja lyöntimetallin. Patinointiin sekoittelin pohjamaalin värisen patinan ja siinäpä se sitten oli. Hulluja ideoita kannattaa kokeilla, koskaan ei tiedä mitä hienoa niistä syntyy ja varsinkin nyt kun on koulussa niin todellakin kannattaa kokeilla mitä hulluimpia yhdistelmiä!

MonaLisalle ajattelin ensin vihreää paspista ja leikkasinkin sen vain huomatakseni, että leikkasin siihen liian ison aukon. Mitäpä sitä suremaan, tehdään MonaLisalle komea tuplapaspis, toiseksi paspikseksi valikoitui ruskea, molemmat paspiksen värit löytyvät myös itse taulusta.

Mitäs tykkäätte, komeempi kuin alkuperäinen?

kehysblogi5

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.