La Joconde

Tältä näyttää kun astuu huoneeseen.
louvrea8

Tältä näyttää kun on lähdössä huoneesta pois.
louvrea6

Tämän nuo kaikki ihmiset haluavat nähdä.
louvrea7
The Taulu, juuri se jonka näkemistä jonotetaan, jonka näkemistä varten on luvallista töniä ja tuuppia ja käyttää kyynärpäätaktiikkaa. Miksi? Onko tuo pieni taulu nyt kuitenkaan niin näkemisen arvoinen? Se on oikeasti kohtalaisen pieni ja hyvin tummin värein maalattu. Se on paksun lasin takana ja lasiseinän edessä on monen metrin turvaväli ja sitten kaide, jota vasten ihmiset yrittävät päästä!

Itse olen tuon taulun käynyt kaksi kertaa katsomassa. Ensimäisellä kerralla ei ollut ruuhkaa ollenkaan ja silloin oli muutenkin odotukset korkealla, kun kyseessä oli nyt tämä mahdottoman kuuluisa taulu. Petyin. Odotin jotain suurta ja mahtavaa, löysin pienen ja tumman taulun. Höh!

Nyt toisella kertaa yritin päästä edes sen verran lähelle, että saisin napattua kuvan kehyksistä. Joten kuten siinä onnistuin. Sellaisessa vellovassa ihmismeressä kun tuo tarkentaminen ei ole mikään maailman helpoin tehtävä.

Been there, done that!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.