Papyrus

egypti

Tarpeistonvalmistuksen puolella opiskeleva Marjut toi minulle Egyptistä ostetun papyruksen kehystettäväksi. Ensimmäinen vaihe oli saada sitkeästi rullautuva papyrus suoraksi ja se makoilikin painavien kirjojen alla hetken jos toisenkin. Vaikka papyrus oli suoristumassa melkein kuukauden, meinasi se vetää itseään kippuraan edelleen. Onneksi muutama kasviliimateippi rasti takapuolella kiinnitti kuvan tukevasti taustaan.

Marjutin kanssa mietimme paspiksien ja kehysten väriä ja tulimme siihen tulokseen, että paspis laitetaan punaiselle pohjalle ja ympärille leikataan ylisuuri aukollinen vaniljan värinen paspis. Kehyksiksi valikoituivat punertavat kehykset joissa on kultaa kuluneen näköisesti.

Itse olen kovin tyytyväinen työni lopputulokseen ja sen verran kiitosta sain myös Marjutilta, että myös hän piti valmiista työstä kovin.

Vastaa