Kehystystä erikoistekniikoin

Tässä jaksossa kehystetään erikoistekniikoin, mikä tarkoittaa mm. sitä, että näyttötyönä teemme vitriinin. Ongelmaksi on kuitenkin noussut se, että materiaalia ei ole tarpeeksi, kun kaikki tekevät vitriiniä samaan aikaan ja kun tukkurilla on vielä toimitusvaikeuksia niin hommat joko seisoo tai sitten on turvauduttava varasuunnitelmaan.

Itselläni oli tarkoitus tehdä vitriini tätini lahjaksi saamalle ruusulle, mutta juurikin tämän lasiurallisen listan jumittaminen jossain laittoi hommat uusiksi. Päätin tehdä kapeasta tonttulistasta kaksi avovitriiniä, joilla olisi sitten käyttöäkin meillä kotona.

avaimet
Ensimmäinen vitriini on uudistettu avainkaappi… tai tässä tapauksessa avain vitriini. Tonttulistan olen maalannut valkoiseksi ja taustan olen paperoinut vanhahtavilla kuvilla ja laittanut taustan päälle muutaman kerroksen orangesellakkaa. Varastossa oli tuollaista ihanan vanhaa ja madonsyömää listaa, joka kävi oikein näppärästi tähän tarkoitukseen. Vitriinin yläreunaan tein koukut avaamalla messingin väristä silmuruuvia sen verran, että siihen saa avaimet roikkumaan.

muistilappu
Avainvitriinille kaveriksi syntyi hauska muistilapputeline. Jälleen maalasin kapean tonttulistan valkoiseksi ja kehyslista on samaa kuin avainvitriinissä. Tällä kertaa taustan paperoin 1950-luvun Pikku Jättiläisestä repimilläni sivuilla. Taustaan kiinnitin rautalangalla kaksi Hackmannin Sorsakoski-haarukkaa ja siinäpä se on, taatusti erilainen muistilapputeline kotiin. Vanhoja haarukoita on vielä muutama jemmassa, joten näitähän voisi tehdä vaikka lahjaksi!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.