Asiakastöitä

Tässä jaksossa riittää myös asiakastöitä niin paljon kuin vaan niitä jaksaa tehdä. Tiistaisin kehystetään 8 tuntia ja siinä ajassa ehtii tehdä työn jos toisenkin, mikäli työ ei vaadi mitään erikoistekniikkaa tai jotain muuta peruskehystyksestä poikkeavaa.

Asiakas toi koululle kovia kokeneen taulun ja ohjeeksi sain, että saa laittaa uudet kehykset, mutta voi käyttää myös vanhoja. Lasi oli kulmasta rikki ja se piti vaihtaa, kuva oli lähtenyt aukkopahvista pois ja sillekin piti tehdä jotain.

Ensimmäisenä purin taulun ja voi mitä se piti sisällään. Ilmastointi teippiä ja sinitarraa! Ei, ei näin, varsinkaan valokuvalle, eikä millekään muulle materiaalille! Nyt oli siis hyvä aika pelastaa kuva!

laivabefore

Itse ole lopputulokseen tyytyväinen. Ei mitenkään kauheasti poikkea alkuperäisestä, listan väri toki on tummempi, mutta hopealla mennään edelleen ja listassa olevat mustat kuviot tukevat laivan tummaa väriä. Kuva kirkastui ja värit tulevat paremmin esille kun vanha mattalasi vaihdettiin kirkkaaseen. Ihana, kesäinen tunnelma!

laivaafter

Yksi kehystettävistä töistä oli Hugo Simbergin Tuonelan Portilla painokuva. Asiakas ei halunnut siihen aukkopahvia vaan ainoastaan lasin ja kehyksen. Painokuvaan jätin hieman valkoista reunaa ja listaksi valikoitui tumma, lähes musta kehys, joka ei kuitenkaan ole täysin musta, vaan siinä on hieman kulmaa, joten se ei tee tukkoista vaikutelmaa.
simberg

Sitten oli pieni ja helppo työ, Wassily Kandinskyn valmiiksi aukkopahviin laitettu printti. Joten mun tehtäväksi jäi leikata lista ja lasi ja laittaa homma kasaan. Pieni ja hauska ”välipala”.
kandinsky

Suurin asiakastöistä oli tämä kaunis pastellinsävyinen grafiikanlehti. Itse ihastuin tämän työn herkkyyteen ja halusin korostaa sitä parhaani mukaan. En voinut ajatellakaan muuta kuin vaaleita värejä ja paspikseksi päätin ottaa valkoisen ja kehyslistaksi valikoitui hyvin vaalean harmaa lista. Tuo lista on samaa sarjaa, kuin Simbergin talussa oleva, työt menevät samalle asiakkaalle.

IMG_9637

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.