Lattiatyyny

Tätini Liisa kysyi, että voisinko tehdä serkkupoikani huusholliin lattiatyynyn. Tyyli olisi vapaa, väreinä toivottiin mustaa ja harmaata. No, mikäpäs siinä, ei muuta kuin tuumasta toimeen. Kävin Lahessa Alestalon kangamyymälässä hakemassa trikookudetta mustaa ja eri sävyisiä harmaita ja lähdin suunnittelemaan. Pyöreä olisi varmasti helpoin malli ja kun tuo afrikankukka on niin kiva malli tehdä niin siitä lähdin liikkeelle.

Tein kaksi samanlaista palaa, jotka sitten yhdistin join-as-you-go-menetelmällä. Kun suurimman osan töistä on virkkaillut eri paksuisilla langoilla oli trikookuteen virkkaaminen melkoinen urakka. Onneksi sain lepuuttaa työtä pöydän päällä, niin ei käynyt käsiin ihan niin paljoa. Paloista tuli reilut 70cm halkaisijaltaan ja paksuutta tuli myös aika reilusti. Tirkookudetta meni kaikkiaan 5,8kg.

Täytettä hain Iskun tehtaanmyymälästä ja äiti auttoi vuoren ompelussa. Mulla oli harmaata joustavaa kangasta melkoinen määrä ja siitä tehtiin pussi tyynyn sisään, jonne tungettiin täytettä. Täytettä tyynyyn meni kaikkiaan parisen kiloa ja melkoiisen muhkea lattia tyyny siitä tuli. Siinäpä sitten oli miettimistä, että miten ihmeessä minä tuon oikein postitan, kun tuo tyyny on melkoisen valtavan kokoinen. Onneksi löytyi vanha tietokoneen keskusyksikön laatikko, jonne tyyny saatiin pakattua ja matkaan. Toivotaan vaan, että laatikko kestää kuljetuksen 🙂

Itse olen melkoisen tyytyväinen valmiiseen tuotteeseen, toivottavasti myös saaja on tyytyväinen.

Lattiatyyny:
Malli: Omasta päästä
Kude: Trikookude 5,8kg
Koukku: 10mm
Täyte: Huonekaluvanu

IMG_9739

IMG_9740

IMG_9743

XOXO
Tanjanimmari

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.