Taivas lyö Revontulta

VillaHillan Kaisa tärkein ja rakkain ystäväni jo vuosien takaa, toi mulle viime syksynä kolme kerää lankaa sekä toiveen, että ne muuttaisivat muotoaan Revontuli-huiveiksi. Yhden ihananan sininsen vironvillakerän neuloin jo syksyllä, mutta kaksi Alizen Angora Gold Simli kerää on pyörineet nurkissa, kun on ollut muka kiire.

Päätin ottaa itseäni niskasta kiinni, katsella maratonina Netflixiä (Valkoinen Kuningatar ties kuinka monennen kerran ja läjä dokumentteja.) ja tikuttaa huivit valmiiksi. Viikko siinä meni, kun ei näin saikulla ollessa ole oikeen muutakaan tekemistä. Kätevänänä emäntänä laadin ruuatkin niin, ettei joka päivä tarvinnut olla keittiössä soppakattilaa hämmentämässä, vaan kahden aikuisen huushollissa sopii vallan mainiosti lämmitellä ruokaa mikrossa itselleen sopivaan aikaan.

Mielenkiintoisena yksityiskohtana mainittakoon se, että toisessa huivissa on kaksi kerrosta vähemmän kuin toisessa. Harmittaa, kun en tajunnut punnita keriä ennen neulomisen aloittamista, sillä toinen loppui tosiaan aikaisemmin kuin toinen. Yhdestä Alizen kerästä tulee yhtä kuviota matalampi Revontuli-huivi kuin mitä ohjeesa on, sellainen vallan sopiva kaulahuiviksi, vielä kun lankakin on niin mukavan pehmeää. Aika moni karttaa tätäkin lankaa, sillä siinä on paljon tekokuituja, mutta ainakin itse, tykkään siitä, ettei tämä kutita kauheasti. Ja harakka minussa tykkää tuosta bling-blingistä.

Toivottavasti huivien saajatkin tykkäävät!

IMG_0180

IMG_0177

Revontuli-huivit
Lanka: Alize Angora Gold Simli (100g/500m, 75 % akryyli, 10 % villa, 10 % mohair, 5 % metalloitu polyester)
Puikot: 5,5mm

XOXO
Tanjanimmari

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.