Geenimuunneltua värjäystä?

Varma kevään merkki tässä huushollissa on se, että etikka haisee ja rouvalla on kirjavat kädet. Tosin tänä vuonna muistin ostaa kumihanskoja eli värjäytymiltä säästyttiin. Viime vuoden kokeiluista rohkaistuneena ostin värjäykseen ihan tavallisia pastavärejä, enkä siis käyttänyt tällä kertaa Kool-aideja.

Miskan kanssa vyyhditettiin kolme kerää valkoista Seiskaveikkaa. Puretin langat etikkavedessä, en edes tiedä kuinka kauan siellä vedessä uiskentelivat, mutta melkoisen pitkään. Suojasin keittiön tason jätesäkillä ja sekoittelin pastaväreistä eri vahvuisia liemiä. Roiskin ja kaadoin liemiä lankojen päälle, upotin lankoja asitoihin värjäytymään ja lopuksi mikrotin täydellä teholla 3 x 2min välillä pitäen jäähdytystaukoja. Tuolla tekniikalla olen saanut väreistä hyvin pysyviä.

Siinä langan värjäytyessä oli aikaa lueskella pastavärien tuoteselosteita sinisessä ja pinkissä oli teksti: Sisältää geenimuunneltua maissia ja sokeria. Geenimuunneltua, joidenkin mielestä ihan ok, toisten mielestä ei. Jäin miettimään, että niin, näitä värejä käytetään melkoisen surutta leivonnassa ja koristelussa. Itse ainakin valitsen mahdollisuuksien mukaan puhdasta ja luomua kuin muunneltua ja jalostettua. Kumpaakaan noista väreistä en ole leivonnassa käyttänyt ja tuskin tulen käyttämäänkään muuta kuin värjäämisessä. Oli muuten ensimmäinen kerta kun törmäsin geenimuunneltuun tuotteeseen. Laittoi kyllä miettimään. Toisaalta toruin itseäni, kun en ollut tajunnut lukea tuoteselostetta kaupassa, mutta tehty mikä tehty, värjäsin langat nyt kuitenkin. Ja värjään jatkossakin.

Kaikesta huolimatta tuloksena oli melkoisia karkkivärejä, aika herkullisia vyyhtejä etten sanoisi. Se on sitten ihan toinen juttu miltä nuo näyttävät neulottuna. Onnkesi tässä vaiheessa on jo semmoinen pieni aavistus siitä miten värit asettuu. Veikkaampa, että sukkia noista tulee. Tulokset ilmestyvät sitten jossain vaiheessa tänne.

IMG_0253

IMG_0284

IMG_0285

IMG_0286

IMG_0287

OriginalPhoto-481302854.350340

OriginalPhoto-481302922.082958

OriginalPhoto-481388482.479650

Tanjanimmari

2 kommenttia

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.