Terribly Simple

…vai oisko sittenkin Simply Terrible.

Helmikuussa Helsingissä käydessäni ostin vyyhdin Madelintoshin Twist Lightiä väri Magic, koska se näytti niin kauniilta vyyhdillä. No, kun aloin siitä neulomaan, niin tuloksena oli melkoinen värioksennus. Aloitin kahta eri huivimallia ja purin molemmat. Purkamisen jälkeen lanka oli jo niin pörröistä ja suttuista, että olisi voinut kuvitella sen olleen käytössä pidempään. Lopulta päädyin varsin yksinkertaiseen Terribly Simple-huiviin ja ihan kiukulla tein huivin valmiiksi.

Vyyhdin kaunis värimaailma muuttui neulottaessa varsin psykedeeliseksi mössöksi. Eniten mietityttää tuo, miten helposti tuo lanka alkoi menemään huonoksi. Kuitenkin lankaa mainostetaan sukkalankana, mutta en kyllä lähtisi sukkia tekemään. Kun sain huivin valmiiksi laitoin sen hetkeksi likoamaan ennen pingoitusta ja kuinkas sitten kävikään. Vesi muuttui melkein mustaksi ja huivi haalistui silmissä. Omat kool-aid-värjäyksetkin pitävät värit paremmin.

Kovasti on tätä lankaa eri ryhmissä ylistetty ja siksi uskaltauduin ostamaan noinkin hinnakkaan (27,90€) vyyhdin, mutta pettymys oli kyllä valtaisa. Tuohon hintaan pitäis kyllä langan olla huomattavasti laadukkaampaa. Harmittaa todella. Toki voi olla, että kyseessä on joku ”maanantai-vyyhti”, mutta ei kyllä vakuuttanut tuo lanka minua yhtään.

Monessa ryhmässä on lähes sääntö, että moititaan Novitan lankoja, mutta itse on todettava, että tämän kokemuksen perusteella tulen jatkossa valitsemaan Novitan langat tämmöisen ”luksuksen” sijaan. Eipä mulla ole ollut koskaan pahaa sanomista Novitan langoista ja jos on ollut, niin olen reklamoinut suoraan Novitalle, ilman sen suurempia somettamisia.

No, tämmöinen siitä huivista tuli. Kaipa tuota pimeänä talvi-iltana voi käyttää. Sen verran positiivista langasta, että kerrankin lanka, joka ei kutita!
OriginalPhoto-485937460.577143

OriginalPhoto-485937397.773293

XOXO
Tanjanimmari

1 kommentti


  1. Taannoin sattui samanmoinen tapaus, langan laatu oli muuten hyvä mutta värien pitävyys olikin sitten toista luokkaa. Langoissa hinta/laatu suhde ei ole aina kohdillaan.
    Syksyn harmaudessa huivi varmasti näyttää hyvinkin kivalta ja piristävältä.

    Vastaa

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.