Puikkomaisterin Lapaskirja

OriginalPhoto-493034400.472911
Ilma on tylsä ja harmaa. Sataa suunnilleen vaakatasossa. Syksy tulee ihan liian aikaisin. En tykkää! Postiluukku kolahtaa ja kuullostaa siltä, että sieltä tipahti jotain isompaa ja painavampaa kuin perinteiset laskut. Niin toden totta tipahtikin, nimittäin Puikkomaisterin Lapaskirja! Heti alkoi aurinko paistamaan ainakin vaaleanpunaisessa kammarissani! Mainittakoon tässä nyt heti alkuun, että sain kutsun kirjan julkkareihin, mutta koska en pääsisi paikalle sain oman arviointikappaleen kirjasta kotiin tänään. Kiitos Puikkomaisteri, Tiina Kaarela!

Äkkiä keittämään kupillinen teetä ja kirjaa lukemaan!
OriginalPhoto-493034387.838486

Ensimmäinen asia, joka kirjaa selatessa tulee mieleen, on se, että kirja on kuin karamelli! Ihanan värikäs, suorastaan herkullinen. Sivu, jolla on pikku kuvat jokaisesta mallista on kuin karkkikauppa neulojalle: ”yksi pari tuota, sitten toinen pari tuota, tuonkin voisi tehdä….eiku KAIKKI!” Malleja on niin miehille kuin naisille, mutta varmasti jokainen malli toimii kummalle tahansa, värejähän voi vaihdella mielensä mukaan! Jokainen löytää kirjasta varmasti itselleen mieluista neulottavaa..
OriginalPhoto-493034143.574681

Tunnustan, että olen elämässäni neulonut tasan yhdet lapaset. Ne ”pakkolapaset” koulussa. Äiti on ne jopa säästänyt. Väreinä oli sähkönsininen ja fuksianpunainen ja lanka oli Nallea. Raidat meni diagonaalisesti ja peukalossa oli pystyraidat. Ihan käypäiset lapaset, mutta koulussa kässäopet eivät olleet sieltä kannustavimmasta päästä ja eipä ole lapasia tullut sen jälkeen neulottua. Mutta nyt kun on kirja täynnä ihania malleja, niin ei ole mitään syytä olla neulomatta. Tosin ensin on syytä varmaan tekaista muutamat ihan perusvanttuut ja siirtyä sitten näihin ihanuuksiin.

Kirjaa selatessa muutama malli nousi heti omiksi suosikeiksi. Ohjeet olivat sangen selkeitä ja tämmöinen ohjeiden lukua kammoksuva neulootikkokin tajusi mitä pitää tehdä. Tästä iso plussa. Seuraavassa kuvin ja muutamin sanoin omat lempparini kirjasta.

Kansikuvan Tiia-lapaset miellyttivät silmää heti. Omalla kohdalla näen väreinä mustan ja pinkin. Tykkään erityisesti siitä miten värit vaihtuvat toisin päin toiseen lapaseen.
OriginalPhoto-493034266.394279

Kääntäjä, Karamaloo-kauppias Jaana Kaparin mukaan nimetyt Jaana-sormettomat olivat heti mun mieleen. Olen itsekin Loviisan Laivasillalta Karamaloosta käynyt ostamassa ihanan auringonkeltaisen tunikan sekä sateenkaaren väreissä loistavan huivin. Huivia tuli kiedottua päähän monet kerran syöpähoitojen aikaan. Iloa väreistä! Todellakin, iloa väreistä on myös näissä sormettomissa. Tuovat iloa ja valoa tähän alkavaan ankeaan, pimeään vuodenaikaan. Itse käytän tosi paljon sormettomia, sillä olen armoton vilukissa!
OriginalPhoto-493034212.073357

Ilona-sormikkaat. Miten voikaan sormikas näyttää noin mahdottoman sirolta! Mielettömän kaunis malli, joka suorastaan huutaa, että nyt lankaostoksille ja sormikkaat puikoille ja heti! Menee kyllä toteutettavien neuleiden listalle ehdottomasti. Olen enemmän sormikas- kuin lapastyyppi.
OriginalPhoto-493034205.736689

Mutta se mun ykkössuosikki on tämä: Henna-lapaset. Tämä on suosikki kahdestakin syystä: Ensinnäkin, olen aivan armoton some-addikti, joka laittelee kuvia ja päivityksiä niin Facebookiin, Twitteriin ja erityisesti Instagramiin. Näiden lapasten kanssa ei tarvitse olla aina nyhtämässä lapasta pois, jos jotain päivitettävää on. Toiseksi, harrastan valokuvausta ja kun järkkäri on mukana ja kuvaan manuaaliasetuksilla, niin etusormella ja peukalolla vaihdellaan asetuksia kameraan. Nyt on näppärästi peukalon ja etusormen päät avoinna, niin saa kunnon näppituntuman kameraan. Loistava keksintö, todellakin.
OriginalPhoto-493034179.102470

Kirja on todellakin täynnä herkkuja neulootikoille. Kunhan lapasen neulominen on jotenkin hallussa pärjää näiden ohjeiden kanssa aivan varmasti. Jään mielenkiinnolla odottamaan, millaisia ihanuuksia käsityöblogeihin alkaa ilmestymään. Ja lupaan selättää lapasenneulomiskammoni ja neuloa lapaset, viimeistään joulukiireiden jälkeen!

Kiitos Puikkomaisteri tästä ihanasta kirjasta!

XOXO
Tanjanimmari

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.