Neulootikko Edinburghissa

Laiskan bloggaajan päivitykset jatkuvat…hitaasti mutta varmasti. Joulu vietettiin Edinburghissa. Keväällähän me siellä viimeksi oltiin ja silloin mulla oli tarkoitus käydä ainakin yhdessä lankakaupassa. No, suunnitelmat muuttuivat vessanpöntön halaamiseen ja ensiavussa tipassa olemiseen, kiitos ruokamyrkytyksen. No, nyt oli parempi onni ja onnistuin käymään jopa kahdessa käsityöliikkeessä.

Toisaalta, en mie nyt niin kauhean laiska bloggaaja ole, piti odottaa, että sain annettua ystävälleni tuliaiset, siksi en voinut tätä postausta aikaisemmin kirjoittaa 😉 Hyvä selitys vai mitä!? 🙂

Pyydän jo valmiiksi anteeksi huonoja ulkokuvia liikkeistä, mutta sattuipa reissulla niin, että Barbara-myrsky tuulla tuiversi ja sen myötä vettä tuli vaakatasossa, joten tuo ulkona kuvaaminen jäi.

Toinen kahdesta puodista oli Pins & Needles, Tollcrossissa, joka on paljon muutakin kuin lankakauppa. Siellä myydään myös ompelutarvikkeita ja omistajatar ompelee tilauksesta kaikkea aina hääpuvuista lähtien. Kaupassa oli varsin välitön tunnelma ja omistajatar oli todella mukava. Ensimmäinen kysymys oli: ”Knit or crochet?” ja sitten juttua riittikin.

Seuraan kyseistä puotia Instagrammissa ja bongasin heidän kuvista noita ihania Vanessa Been lammasaiheisia käsityökasseja ja mukin ja olihan sellaiset pakko käydä hankkimassa. Lila projektikassi jäi mulle ja turkoosin päätin antaa maailman parhaalle ystävälle VillaHillan Kaisalle. Kaisan kanssa meillä on ystävyyttä takana 35++ vuotta ja neulottu ollaan yhdessä melkeen 30 vuotta!

Tuo muki kitetyttää sen oleellise, ilman neulomusta en mie lähe mihinkään ja maistuu muuten tee hyvältä asiaankuuluvasta mukista 🙂

Toinen, se ihanampi lankakauppa, sijaitsee London Roadilla ja on kyllä oikeasti kuin karamelli, niin söpö. Kaupan tunnistaa helposti turkoosista värityksestä. Puoti on pieni ja täynnä kaikkea ihanaa. Paikan omistaa Jess, ihan mielettömän ihana nainen. Iloinen ja puhelias. Juteltiin niitä ja näitä ja mie ihailin lankoja. Jess värjää myös itse paljon lankoja ja osa langoista, joita Ginger Twist Studossa myydään on ihan lähituotantoa!

Squishy!!! Nämä vyyhdit ovat Jessin omia värjäämiä ja siitä lähti kolme vyyhtiä matkaan. Yksi Kaisalle ja kaksi mulle. Vielä en tiedä mitä Kaisa omastaan suunnittelee, mutta mie teen joko yhden tai kaksi huivia. Olihan tuo puodin oma kangaskassi ihan pakko ostaa mukaan kanssa, saan mainostaa paikkaa aina, kun tuota kassia käytän!


Tää lanka oli se, jonka ostin Kaisalle. Oli kyllä just eikä melkeen Kaisan värinen.

Turkoosi ja pinkki silkki-merino (50/50) ovat sitten mulle. Niin ihanan pehmoista, eikä muuten kutita, mikä on mulle se tärkein!

Turkoosia lankaa, turkoosissa kassissa. Maailman ihanimmalle ystävälle! Näitä kasseja lähdetään kesällä ulkoiluttamaan jonnekin. Ehkä pidetään piknik jossain tai sitten vaan mennään muuten vaan neulomaan jonnekin.

Nämä glitterillä maustetut kerät hyppäsivät ostoskoriin yhdessä halpakaupassa. Kerät olivat £1 kappaleelta, mutta jos otti kolme maksoi £2. Ajattelin, että josko näistä tekisi afrikankukkayksisarvisille kimaletelevat sarvet. Vois olla aika päheet!

Yhdessä pienessä teehuoneessa virkkaajan silmiin osui nämä söpöiset virkatut suojat, jotka oli sokerikkojen päällä. Ihan kätevä ajatus!

Oletko sinä löytänyt ulkomailta hyviä lankakauppoja? Jos olet, niin laitahan vinkki kommentteihin!

XOXO

14 kommenttia


 1. Mä melkein suunnittelin viime Lontoon-reissulle kässäkauppakierroksen, mutta koska oltiin liikenteessä pelkillä käsimatkatavaroilla (ja koska periaatteessa olen lankojenostolakossa kunnes pari keskeneräistä työtä valmistuu), päätin sitten kuitenkin jättää ne välistä. Virossa käydessäni kyllä yleensä aina tarttuu jotakin matkaan (esim. Tartosta Kaubamaja-ostoskeskuksen ylimmän kerroksen lankakaupasta, jonka nimeä en muista).

  Vastaa

  1. Mun piti viime vuoden toukokuussa kierrellä Lontoon lankakauppoja myös, mutta ruokamyrkytys sotki suunnitelmat. Onneksi on tuo Tallinna tuossa lähellä, niin pääsee aina välillä vähän toisiin ympyröihin kuin paikalliseen markettiin lankaostoksille 🙂

   Vastaa

 2. Ihana, että maailmassa on vielä söpöjö pikkuisia kivijalkakauppoja. Minä haluan Skotlantiiiiiiin!

  Vastaa

  1. Toi Ginger Twist Studio oli kyllä ihan unelma. Ei ole lähelläkään keskustaa, mutta kyllä siellä väkeä riitti sinä aikana, joka me siellä vietettiin. Edinburghissa on vielä ainakin yksi tuollainen pieni puoti ja yksi vähän isompi, mutta niihin ei tuolla reissulla ehditty. Onpahan hyvä syy lähteä Skotlantiin uudestaan!

   Vastaa

 3. Mä en ole käsityöihminen. En osaa tehdä eikä tähän mennessä oikein ole aikaa ja innostusta riittänyt opettelemaankaan. Langat olivat kuitenkin Edinburgissa kauniin värisiä ja että ihan glitteriäkin langassa,wau!

  Vastaa

  1. Ulkomailla on kiva tutkailla lankojen värimaailmaa ja kenties törmätä ihan johonkin sellaiseen väriin, jota ei olisi kuvitellut hankkivansa… tai sitten vaikka glitteriin 😀

   Vastaa

  1. Tuo kauppa on kuin karamelli 🙂 ja ihan lähellä on ihan mahtava leipomo/kahvila.

   Vastaa

 4. Rakastan Skotlantia – olen siellä asunut ja paljon maata muutenkin kierrellyt. Silloin en tosin tehnyt vielä käsitöitä, joten ensi kerralla on varmasti pakko mennä lankakauppoihinkin. 🙂

  Vastaa

  1. Mä kävin vuosi sitten toukokuussa ekan kerran Edinburghissa ja Ylämaalla ja koko maa vasrasti ison osan sydäntäni. Mieli halajaa takaisin!

   Vastaa

 5. Ihania värejä ja suloisia putiikkeja! Mä en hirveästi ole innostunut ulkomaanmatkailusta, mutta Skotlannissa olisi kyllä kiva käydä!

  Vastaa

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.