Paperi Kukkii

Sain Minerva Kustannus Oy:ltä arviointikappaleen uudesta paperiaskartelukirjasta Paperi Kukkii, 100 kauneinta askartelumallia. Kirjassa on sata toinen toistaan kauniimpaa ohjetta paperikukkien tekoon. Ohjeita löytyy niin herkistä ruusuista aina isoihin peikonlehtiin asti. Löytyy yksinkertaisen kauniita mistelinoksia ja riemunkirjavia kukkapantoja. Vaikka ei tekisi yhtään ainoata kukkaa tuosta kirjasta on kirjan selaaminen itsessään jo aivan ihanaa väriterapiaa!

Kirja on amerikkalaisen paperitaiteilija Kelsey Elamin käsialaa. Jokaiseen kukkaan on olemassa selkeät ohjeet joten onnistumisen iloa tulee kukkia näperrellessä koettua varmasti! Kirjassa on 192 sivua, joten tekemistä riittää. Minä itse rakastan kukkia, mutta meillä on viisi nelijalkaista hortonomia, jotka järjestelmällisesti tuhoavat kaikki elävät kukat, en juurikaan pääse kukkaloistosta nauttimaan. Luulenpa, että tämän kirjan ohjeilla saan tehtyä itselleni ihania ikikukkia, joita kissatkaan eivät (toivottavasti) syö.

Omiksi suosikeiksi nousivat pionit ja ruusut. Ne ovat sellaisia kukkia, joita minulla on vanhan kodin puutarhasta ikävä. Nyt on oivallinen hetki tehdä itselle mieluisen värisiä pioneita ja ruusuja ja laitella ne vaikka kauniissa lasimaljakossa amppeliin, niin eivät nuo meidän tihulaiset niihin ylety. Yksinkertainen on kaunista myös ja silmää miellytti ihana misteli, myrkytön vaihtoehto eläintalouteen! Ja mikä parasta, nyt voin koristella kotia pääsiäiseksi, sillä kirjassa on ohjeet kauniiden pajunkissaoksien tekemiseen, ei enää allergiaa Nörttiä kiusaamaan!

Jokaisen kukan, lehden tai oksan sivulla on todellakin selkeä ohje jota noudattamalla onnistuu varmasti. Mitään sen ihmeellisempiä työkaluja tai materiaaleja ei näihin kukkiin tarvita, joten kaikki löytynee ihan normi askartelukaupasta! Kirjassa on ohjeita myös esim. kukkapannan tekemiseen, kimppujen, hiuskoristeiden, rintakorujen ja köynnösten tekoon. Näin kirjan kukkia voi hyödyntää sangen monipuolisesti!

Kirjan sivut 116-189 keskittyvät sitten vain ja ainoastaan askartelutekniikoihin, -materiaaleihin, -välineisiin sekä kukkien kaavoihin. Kaavat ovat 1:1 koossa, joten ne on hellp jäljentää vaikka leivinpaperille ja käyttää sitä kaavana kun leikkaa oikean mallisia paloja vaikkapa silkkipaperista. Paperin valkaiseminen ja värjääminen ja muut paperin käsittelytekniikat neuvotaan myös hyvin selkeästi. Suurin osa noista tekniikoista on mulle aivan uusia, joten on ihan kiva päästä niitä kokeilemaan.

Äitini selasi kirjaa ja ihastui myös muutamiin kukkiin joten odotettavissa on tässä keväämmällä pienoinen kukka-askastelu päivä porukalla. Tuloksia tuo tietysti tänne blogiini näytille heti kun saadaan kukkasia aikaiseksi!

Itse mietin tuossa kirjassa olevaa lumpeenkukkaa, että miksei sitä voisi silkkipaperin sijasta tehdä jostain vedenkestävästä materiaalista ja laittaa sitten kotipihan vesiaiheeseen niitä kellumaan. Tässähän on vain mielikuvitus rajana!

Tämä kirja on mun mielestä ihan kiva perusteos jokaisen askartelijan kirjahyllyyn ja erityisesti suosittelen kirjaa juhlia ja varsinkin häitään suunnitteleville. Miten mielttömän ihania koristeita tämän kirjan ohjeilla saakaan tehtyä!

Yksi kysymys jäi mielen päälle kirjaa lukiessa: Miksi tällaista kirjaa ei ollut 12v sitten, kun meidän häimisiin koristeita värkkäsin sormet kuumaliimassa!? 🙂

XOXO

2 kommenttia


  1. Hyvältä näyttää, varmaan pian saan kirjan kirjastosta, mutta tulee ehkä ostettua itsellekin.
    t. Raija

    Vastaa

    1. On kyllä aika ihania malleja tuossa kirjassa! Täytyy vaan käydä askarteluliikkeessä Lahdessa silkkipaperiostoksille ?

      Vastaa

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.