Tossut äiteelle

Megamyyntiin tuli tuossa pari, kolme viikkoa sitten myyntiin Pirtin Kehräämön karstalankaa, hahtuvalankaa ja huovutusvillaa. Yhtenä tiistaina kässäkerhossa jaettiin ohjeita huovutettuihin tossuihin. Äiskä kertoi, että edelliset mun tekemät tossut lähtivät loppusijoitukseen, sillä ne olivat jo niin puhki ja moneen kertaan parsittu, etteivät enää olleet mukavat jalassa.

Samaan hengenvetoon äiskä kysäisi, että jos ostaisi hahtuvalankakiekon, niin tekisinkö uudet tossut. No toki lupasin tossut tehdä. Jostain kumman syystä äiskä on perin jääräpäinen, eikä viitsi opetella kantapään tekoa sukissa, joten on mun homma tehdä sukat äidille.

Tuumasta toimeen, kaksinkertainen hahtuvalanka ja kutosen puikot ja homma oli muutamassa tunnissa valmis. Pirtin Kehräämön ohjeella tein ja nakkasin tossut pyykkikoneeseen 40-asteen pesuun pyyheliinan kanssa. Varuiksi muuten kursin muovipussin puolikkaat tossuihin. Ohjeessa ei kyllä käsketty, mutta vanhasta muistista niin tein, etteivät huovu yhteen. Kyllähän nuo hyvin huopuivat ja olivat just sopivat äidin 38 jalkaan. Vielä kun saisi nahkapohjat tossuihin, niin kestäisivät paremmin, eivätkä olisi niin liukkaat laminaattilattialla.

Mikä olisi paras paikka ostaa nahkapohjia noihin tossuihin? Vinkkaa kommentteihin!

XOXO

2 kommenttia


  1. Tampereella oli Taito Pirkanmaalla Verkarannassa nahkapohjia. Löytyisiköhän siis paikallisesta tai lähimmästä Taitokeskuksesta?

    Vastaa

    1. Kiitos! Täytyypä käydä Lahessa Taitokeskus Velmassa katsomassa!

      Vastaa

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.