Kaloriton, kuitupitoinen kahvileipä

Olikohan se viime vuoden lopulla vai tän vuoden alkupuolella, kun moni linkitti Facessa donitsityynyjen kuvia ja ohjeita niihin. Ystäväni kysyi, että tekisinkö hänen pojalle sellaisen ja nyt vihdoin sain tyynyn aikaiseksi. Ohjeen löysin Mollie Makes sivulta ja se vaikutti varsin toimivalta. Kuvaa katsellessa pohdin, että mitenhän tuo on virkattu, sillä ohjeessa sanottiin, että pylväillä virkataan, mutta virkkausjäli ei näyttänyt yhtään niiltä pylväiltä mitä meille on koulussa opetettu. Pikaisen googlettamisen jälkeen olin sen verran viisaampi, että Englannissa pylväät on hieman erinäköisiä, joten kurkkasin tutoriaalin Youtubesta ja ei kun virkkaamaan.

Virkkauksen lomassa tuli kurkittua pari tv-sarjaa Rebellion ja Bloomsbury Ryhmä, loistavat sarjat, suosittelen!

Melkoisen iso donitsi siitä sitten tuli, halkaisija on suunnilleen 50cm ja korkeus reilut 15cm. Hirmuisen hankalaa on löytää semmoista kypsän munkin väristä lankaa, nyt tuo donitsin alaosa näyttää lähinnä raa’alta pullataikinalta, mutta ei se tahtia haitannut. Päällisen tein sitten kokonaan ”suklaisen”, ohjeessa oli kaksivärinen päällinen, mä tyydyin yhteen. Donitsin suklaakuorrutus tehdään kaksinkertaisella langalla, samoin strösselit. Jos tekee vain koristetyynyn, johon ei ole tarkoitus nojailla, voisi päälle ripotella puuhelmiä nomparelleiksi, voi olla ihan kiva niin myös.

Kaikkinensa donitsi oli varsin nopsa virkattava ja ohje helppo. Veikkaan, että näitäkin ilmestyy jokunen lisää.

Malli: Giant donut crochet pattern, Mollie Makes
Lanka: Drops Paris
Koukut: Pohja 4mm, päällinen 5,5mm

Maistuiskos?

XOXO

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.