Sukankudonnan SM-kisat

Ja ilmassa oli suuren urheilijuhlan tuntua, kun 29.9.2018 Kässä-Pussi osastolla, Megamyyntiareenalla Orimattilassa kisattiin Sukankudonnan SM-kisoissa.

Paikalle oli saapunut lähes 50 neulojaa/joukkuetta ja Kässä-Pussi osastolla olikin melkoinen kuhina, kun neulojat etsivät paikkojaan, veryttelivät sormiaan, kertoipa eräs rouva varmistaneensa kisakunnon sipaisemalla Voltaren-rasvaa ranteisiin, ettei vaan kolotukset keskeytä kisasuoritusta! Eväät aseteltiin neulontapaikan viereen pöydälle ja varmistettiin, että kuohuviini pysyy repussa kylmänä suorituksen loppuun asti.

Kisainfon ja tuomareiden viimisten vinkkien jälkeen, tasan kello 11:00 ”5…4…3…2…1… KUDO, NEULO!” lähtökäskyn jälkeen kisapaikalle laskeutui hiljaisuus, kun jokainen neuloja keskittuin luomaan kisapuikoille tarvittavan määrän silmukoita omaa sukkaluomusta varten. 

Jokaisella oli malli mietittynä ja varmasti kyseistä mallia oli myös kotona treenattu ja kellotettu aikaa. Kokonaisneulonta-aika kisoissa oli 3 tuntia 30 minuuttia. Ja kylläpä siinä ajassa valmistui sukka jos toinenkin, ei kovinkaan montaa keskeneräistä sukkaa tuomaripöytään palautunut.

Tyylejä on yhtä monta kuin on neulojaakin. Puikot kilisivät ja lanka juoksi. Kisalankana oli Teeteen Pallas-sukkalanka ja kisapaikalle järjestetystä lankabaarista sai jokainen neuloja noutaa mieleisensä värit.

Meidän tiistaisin kokoontuvalla Kässäkerholla oli tietysti oma joukkue kisassa. Kaikkiaan joukkueessa oli seitsemän henkeä. Yhden joukkueen jäsenen neuloessa muu joukkue vietti aikaa ”loungessa” neuloen omia juttujaan ja iloisesti rupatellen. Äitini (keskimmäisessä kuvassa) ja kummitätini (kolmannessa kuvassa) olivat kisajoukkueessa mukana. Sen verran taisi sukkakärpänen puraista äitiä, että kuulemma vihdoin pitisi se kantapääkin opetella neulomaan 🙂

Yksi kisaan osallistuja kiitteli minua, että ilman minun opetuksia, hän ei vieläkään osaisi neuloa sukkaa 🙂 Reilu vuosi sitten opetin tälle Italiasta Suomeen muuttaneelle rouvalle kantapään teon ja nyt saadaan Kässäkerhossa ihailla mitä upeimpia sukkia!

Itse hoitelin kisapaikalla kisojen livestriimausta Facebookiin ja Instagramiinkin tein pieniä juttuja. Kiirettä piti ja askeleita kertyi, mutta hauskaa oli! Neulojat olivat tulleet rennolla ja hyvällä fiilikselä mukaan ja se oli ihan mielettömän hieno juttu, kisailijat rupattelivat keskenään kisan edetessä ja fiilistelivät kisatunnelmaa.

Toki jokaisessa kisassa täytyy olla arvoisensa palkinnot. Sukankudonnan SM-kisassa pärjännyt kolmikko palkittiin seuraavasti: 1. palkinto oli kottikärryllinen kukkurallaan lankoja ja tietysti kottikärryt kuuluivat palkintoon mukaan, 2. palkinto oli saavillinen lankaa ja 3. palkinto oli kaksi ämpärillistä lankaa. Eiköhän noilla langoilla muutamat uudet neuleet saa aikaiseksi.

Voittajakolmikko palkittiin myös virkatuilla mitaleilla, jotka mulla oli ilo virkata. Kultaa, hopeaa ja pronssia, pinkissä nauhassa!

Ensimmäinen sukka (tuo sinisävyinen) valmistui ajassa 2 tuntia 4 minuuttia. Sukan neuloi kisan ainoa miesjoukkue. Mainittakoon, että yksi joukkueen jäsenistä oli edellisenä iltana voittanut Hohtoneulonnan Suomen mestaruuden Hämeenlinnassa. Tässä kisassa sukka sai tuomariston erityismaininnan.

Tässä sitten voittajakolmikko. Kauniitahan noista sukista on jokainen ja niin muuten on kaikki muutkin kisaan osallistuneet sukat!

Oli huikean hieno kisapäivä! Olitko mukana? Mitäs tykkäsit?

XOXO

1 kommentti


  1. Kannattaa käydä katsomassa kilpailun tuotosta, jossa on hyvin kauniita ja hyvistä langoista tehtyjä haluttavia kaikenlaisia kauniita sukkia.

    Vastaa

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.