Käsitöitä Skotlannissa

Enpä ole tästäkään ehinyt kirjoitella, mutta tehtiin Mr. Lovablen kanssaviikon reissu Edinburghiin syyskuussa. Tarkoitus oli viettää lomaa ennen kuin mulla alkaisi työt.

Mitään sen ihmeempiä suunnitelmia meillä ei reissulle ollut, paitsi kolme retkeä eri puolille Skotlantia. Yksi suuntautui mahdollisimman pohjoiseen, Ylämaalle, toinen sitten taas läntiseen Skotlantiin ja kolma oli suunniteltu Outlander-sarjan kuvauspaikkojen mukaan.

Mulla oli ajatuksena ottaa mahdollisimman monta virkkauskuvaa eri paikoissa ja toki pari valmistunutta huivia pääsi myös kuviin sopivissa paikoissa.

Janina Kallion suunnittelema Winter Solace-  huivi pääsi kuviin Doune Castlen luona. Tarkkasilmäisimmät varmasti tunnistavat linnan joko Game of Thronesin Winterfellinä, Monty Pythonin Holy Grail-elokuvasta (kuningas Arthur ja kookospähkinät) tai sitten Outlander-sarjan Castle Leochina. Oli muuten varsin upea paikka, sisälläkin pääsee kiertämään! Ja se kylä, jossa tuo linna sijaitsee on myös varsin hurmaava!
Mr. Lovable, Doune Castle ja mä <3
Loch Lomondin rannalla Lussin kylässä virkkaustauolla.
Midhope Castle eli kaikille Outlander-faneille tuttavallisemmin Lallybroch, Jamien kotilinna. Aivan uskomattoman ihana paikka, kyyhkyset kujertelivat puissa ja oli varsin rauhallista. Linna on osa toimivaa maatilaa, joten hieman sivummalle kun katsoi oli paikalla kaikki nykyaikaiset maatalouskoneet 🙂 Linnaan ei pääse sisälle, mutta ulkoa sitä pääsee ihailemaan.
Lallybrochin portailla
Rakkaus <3
Blackness Castlen luona virkkausta. Tämäkin tuttu Outlander-sarjasta, melkoisen brutaalista Black Jack Randalin ja Jamien kohtaamisesta.
Linlithgow Palacessa virkkaamassa. Kyseinen paikka toimi Wentworth Prisonina Outlander-sarjassa. Muuten palatsi tunnetaan Mary Queen of Scotsin syntymäpaikkana.
Callander House museumissa pääsin virkkailemaan ihan sisätiloihin. Kyseisessä paikassa on kuvattu Outlander-sarjan brutaali keittiökohtaus, jossa eräs hahmo lyhenee päänsä verran. Siellä pääsee myös tutustumaan yrjöjen aikaiseen toimivaan keittiöön ja jos hyvin käy saatatte saada maistiaisia aikalaisherkuista. Meille tarjottiin suklaakakkua ja mausteista piparkakkua.
Culross, jossa on kuvattu paljon Outlanderia. Mä rakastuin tuohon kylään. Se on säilytetty 1600-luvun kaltaisena ja on ihan uskomattoman idyllinen paikka. Vanhoja taloja, palatsi, black kirk ja paljon muuta

Ja muuten, tuolla on ihan mieletön kahvila, Bessie’s Café! Niiden skonssit on to die for!
Culross
Mercat Cross, Culross
Janina Kallion suunnittelema Brich Bark-huivi Hopetoun Housen pihalla kuvattuna. Mulla oli huiviin varattuna koko Scheepjes Whirl-lankakakku ja koska sen halusin käyttää kokonaan tuli huivista muutamaa mallikertaa isompi kuin mitä ohjeessa oli. Aika ihana huivi.

Hopetoun Housessa ja sen ympäristössä on kuvattu paljon Outlanderia ja itseasiassa Midhope Castle (Lallybroch) on Hopetoun Housen mailla.
Neuleita lähtisessä Skotlannissa
Rest and be thankful-sola on ehkä upein paikka, jossa olen käynyt.
Lopuksi vielä virkkausta Fort Augustuksessa, Lock Nessin rannalla.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.