Paris is always great idea!

kehysblogi16

kehysblogi15

kehysblogi14

kehysblogi13

kehysblogi11

Kaikki lähti halppisliitutaulusta. Meillä on kotona puhuttu jo pitkään, että olisi hyvä hankkia keittiöön liitutaulu, johon voisi sitten kirjoitella mitä kaupasta tarvitsee ostaa, kun ei niitä yleensä muista ostoslistaan enää kirjoittaa. Ostin happisliitutaulun, joka oli oikeasti ihan hirmuisen ruma ja tylsä.

Koulussa sitä sitten lähdin tuunaamaan ja ensin etsiskelin sopivia kuvia Pariisista, kaupungista jonne minulla on ikuinen ikävä ja jonne olen tässä kohta puoleen taas lähdössä! Kuvat tulostin ja niitä kävin kopioimassa lisää. Päätin tällä kertaa paperoida paspiksen. Ensin jopa muistin tehdä pienen testin paspispahville, kuvalle ja sellakalle, kun kokeilin montako kerrosta sellakkaa näyttää hyvältä ja miten paspispahvi käyttäytyy sellakan kanssa. Hyvä siitä tuli. Lemonsellakkaa tuli kuvien päälle kaksi kerrosta.

Kehys löytyi jälleen jämäkehysten pinosta ja alunperin minun piti leikata kehys liitutaulun kokoiseksi, mutta kehys oli kohtalaisen iso ja kun sain tuon pasps-idean päätin, etten purakaan kehystä. Hieman hioin pintaa karheaksi ja sitten maalasin hieman hutiloiden valkoisen pohjamaalin, laitoin krakleerauslakan päälle ja maalasin kehyksen mustalla. Krakleroitumisen jälkeen laitoin kehykseen mixtionöljyä, myöskin vähän hutiloiden, sillä tarkoitus oli saada kehyksestä oikein kuluneen näköinen. Lyöntimetallia päälle ja patinointi tuli okralla.

Liitutaulun kiinnitin kaksipuoleisella teipillä taustapahviin kiinni ja paspiksen aukon reunoihin laitoin ripsilistaa. Tämä on ehdottmasti oma suosikki kaikista niistä, joita olen tässä tähän mennessä tehnyt. Yksi pieni ongelma tosin on… Mihin ihmeeseen mä saan tuon mahtumaan meidän keittiössä?

kehysblogi10

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.