Töppöset äiteelle

”Ostin kun halavalla sain!” se on se pieni, viheräpipoinen Sulo Vilén, kun korvaan kuiskuttelee… Niin siis, Novitan, Joki-lanka oli poistossa ja sain sitä hommattua paria väriä. Mä olin päättänyt jo aikoja sitten, että huopatossuja en ala tekemään. Vaan kuinkas sitten kävikään…

Äitini on kuin minä, aina varpaat jäässä, joten hän pääsi ensimmäisten huopatossujeni onnelliseksi omistajaksi. Ohje on taas muokattu sieltä sun täältä, mutta hyvä ja selkeä ohje löytyy Lankahelvetistä. Mä taas tosiaan säveltelin ja muokkailin silmukkamääriä sopiviksi. Varteen tuli tumman harmaata Seiskaveikkaa kaksinkertaisena ja teräosaan liukuvärjättyä Jokea. Veikkaan, että mun käsialalla Joki-lankaan sopivat puikot olisi olleet 7 tai 8, mutta kun omassa puikkolootassa oli valinnanvarana 6 tai 10, niin kutosella mentiin.

Perjantai-iltana aloitin ja lauantai-iltana nakkasin tossut pyykkikoneeseen ja rukoilin, että huovutusjumalat olisivat hyvällä päällä. 1 tunnin ja 19 minuutin jälkeen pyykkikoneen uumenista löytyi kaksi epämääräistä myttyä, jotka muistuttivat hyvin etäisesti sukkia, joissa on erittäin huopunut terä. Nörtin kanssa venytettiin ja vanutettiin sukkia yksi kerrallaan ja kas kummaa, niistähän tuli ihan töppösen näköiset. Mun siroon koipeen ne olivat liian pienet, lähinnä pituussuunnassa, joten tulin siihen tulokseen, että todennäköisesti ovat passelit pienijalkaisemmalle äidilleni. Sunnuntaina vietiin tossut äidille ja ne istui jalkaan just eikä melkeen. Liukkaat kuulemma ovat laminaatilla, joten mietin tässä, että kipaisenko ostamassa nahkaa ja teen pohjat tossuihin vai haenko ”jarrusukka-ainetta”. Jotenkin toi nahkapohjan tekeminen kuullostaisi hyvältä ja jos siitä tekisi sellaisen ommeltavan mallin, niin sen saisi ratkottua pois, jos tossuja tarttee pestä. Tuotekehittelyn paikka.

2015-03-13 16.26.09

2015-03-14 16.10.59

2015-03-14 16.10.25

2015-03-14 17.49.22

2015-03-14 17.58.14

2015-03-15 12.52.02-1

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.