Vähän lisää juttua Kool-Aideista

Innostuin sitten värjäilemään vähän enemmän. Olisko mulla viisi tai kuusi vyyhtiä värjättynä tuossa roikkumassa. Toivottavasti säät suosii valokuvaamista ulkona tuossa viikonloppuna, niin saisin mahdollisesti kivoja kuvia tänne esille.

Päätin kokeilla värjätä pätkävärjättyä sateenkaarta, ainakin tuossa vyyhdillä näyttää aika kivalta. Hirmuinen hinku on päästä kokeilemaan miten tuo lanka käyttäytyy sitten neulessa. On muuten melkoisen ohutta lankaa 100g/400m (75% villaa, 25% nylonia), joten jotkut ihanat hienostelusukat siitä voisi nitkuttaa. Tuohon lankaan värit tarttuivat todella ihanan kirkkaina.
2015-04-11 09.18.34

Lauantaina lotrasin keittiössä ihan urakalla ja samalla tein oman värikartan Kool-Aid väreistä, joita mulla sattui olemaan käytössä. En halunnut niitä mihinkään paperille tai pahviin, joten tein vähän omanlaisen värikartan. Aika kiva, vaikka ite sanonkin 🙂
2015-04-11 15.29.40

Monesti kuulee sanottavan, että Kool-Aidilla värjätyt langat haalistuvat heti ensimmäisessä pesussa, eikä väri pysy muutenkaan. Näitä sukkia olen pesemällä pessyt pyykkikoneessa ja tässä ne ovat kolmen pitkähkön pesuohjelman läpikäyneinä. Haalistumista ei ole havaittavissa ollenkaan. Joten ainakin omasta kokemuksesta voin sanoa, että väri pysyy ihan riittävän hyvin. Aion siis tulevaisuudessakin jatkaa omien lankojen värjäämistä.
2015-04-11 16.20.26

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.