Kevätsukat Äidille

”Huhtikuu on kuukausista julmin,
kasvattaa syreenejä kuolleesta maasta
sekoittaa muiston ja halun,
herättää kevätsateellaan tunnottomat juuret.
Talvi piti meidät lämpiminä
peittäen maan unohdukseen,
ruokkien vähäistä elämää nukuksissa…”
– T.S Eliot –

Keväällä luonto herää ja hiljalleen maisemaan alkaa ilmestymään hentoja vihreän sävyjä. Myös tienpenkoille ilmestyy pieniä aurinkoja, leskenlehtiä. Kaikki on kovin hentoa ja hailakkaa. Siitä se ajatus sitten lähti. Lankavarastossa oli viime vuodelta tuota haljua Nallen Taika-lankaa sekä vuodelta miekka ja kilpi Nallen Kukkaketo (?) Koivu-lankaa. Niitä sitten neuloin sukkiin kaksi kerrosta vuoron perään. Resorin, kantapään ja kavennukset tein Nallen Taika-langalla ihan jo siitä syystä, että sitä oli enemmän varastossa.

Nämä sukat olivat myös ensimmäiset, joissa käytin Karbonz-puikkoja. Mitä tykkäsin? No, ihan ensimmäisenä huomasin, että ne kilisi ihan yhtä paljon kuin metalliset puikot. Käteen ne olivat oikein mukavat ja lanka luisti kuin unelma. Mutta, mutta, se suurin ongelma on se, että mun käsiala muuttaa uskomattoman löysäksi noiden puikkojen kanssa. Sukista tuli niin lörpät, ettei mitään tolkkua. Pitänee siis ostaa vielä ohuemmat Nallen neulontaan, normaalisti käyttämäni 3mm puikot ei sitten pelitäkään Karbonzien kanssa. No, kirvestä kaivoon en vielä heitä, uutta sukkaa vaan puikoille.

Nämä sukat meni äidilleni, käyttäkööt sitten vaikka unisukkina. Neulon tulevaksi talveksi sitten kunnolliset sukat napakammalla neuleella.

Oheen nappasin Novitalta ja sitä hieman sumplin oman maun mukaan.

mummola2

mummola1

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.