Lomalla lankaa ostamassa.

Kuten tuolla aikaisemmin mainitsin, on mukavan ajomatkan päässä meidän mökistä lankakauppa jos toinenkin. Kuten esimerkiksi Kauhavalla oleva Lankava. Siellä pääsin käymään ennen meidän kesän toista PowerPark reissua. Naurahdin myymälässä, että mut tuotiin tänne ostoksille, että jaksan kiltisti odotella muun pesueen riekkumista kaikissa huvipuiston vatkaimissa. Myyjän mukaan tällaista tapahtuu usein, että äiti tuodaan lankaostoksille ennen huvipuistoa.

Lankavalta lähti mukaan vähän paksua puuvillaa, josta olisi tarkoitus tehdä kutiamaton huivi itselle, muutama baby wool kutiamattomiin sukkiin ja Alizen angora gold simli lankaa huiveihin, jotka menevät lahjaksi. Tuon mahdottoman sutturan tuossa keskellä, vyyhti Tuuli-lankaa, sain sitten kaupanpäälle, Keskenkasvuinen valitsi värin. Sain myös ohjeen tuosta langasta tehtyy huiviin. Katotaan tuleeko tehtyä.

Oli muuten ihan hurjan mahtavat kudevalikoimat tuolla Lankavassa! Oh, ihan mielettömät, värejä ja sävyjä riitti. Olo oli kuin lapsella karkkikaupassa: yks tota ja kaks tota.. No, en sitten ostanut kudetta kuitenkaan. Entiset on virkkaamatta… Ensin ne pois! 😀

thumb_IMG_6805_1024

Tuurissa poikettiin myös, sieltä lähti mukaan melkoinen akryyliallergikon painajainen. Mä en siis itse vieroksu akryylilankaa millään muotoa, mutta iso osa käsitöitä tekevistä tuntuu potevan melkoista allergiaa kysesitä lankaa kohtaan ja se on tuotava hyvinkin kärkkäästi esille. Onko se jotenkin itseltä pois, jos toinen neuloo tahi virkkaa sellaisesta langasta, josta ei itse tykkää? Ei mun tietääkseni. No kuitenkin, akryyliä ja Nallea lähti mukaan. Nauroin tuon akryylilangan hintaa 2,50€/kerä (oli ainakin heinäkuussa), sillä meillä täällä on melkoinen outlet-myymälä, joka myy tuota lankaa hurjan halvalla 3 kerää 10€. Se siitä halpuudesta. Nalle-langoista tulee afrikankukkanalle ja akryylilangoista ainakin huivi itselle. Enpähän raavi itseäni verille.

thumb_IMG_6801_1024

Ja vielä vähän akryylia. Halpa-Hallissa oli heinäkuussa Novitan Puro Batik-lanka poistomyynnissä. Jäljellä oli tuota ihanan väristä lankaa kuusi kerää. Otin ne hyllystä ja oli menossa kassalle. Nörtti totesi, että hän maksaa ostoskorin sisällön tällä kertaa. Koska langat oli mun sylissä kysyin, että entäs nää. ”No ei ne nyt oo tuolla korissa!”, vastasi Nörtti. Melko nopeasti kerät koriin tipahtivat 😀 Noista tulee neuletakki!

thumb_IMG_6800_1024

Kärkkäiseltä ostin sitten Dropsin super salesta muutaman kerän valkoista puuvillalankaa. Idea ja ajatus on jo näillekin.
thumb_IMG_7206_1024

Aurinkoa,
Tanjanimmari

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.